Woo Commerce sau Magento?

Woo Commerce sau Magento?

by Fivetn
04aug

 

WooCommerce si Magento – sunt considerate, binemeritat, cele mai populare solutii de e-Commerce. 40% din shop-urile online de pe web sunt dezvoltate pe aceste doua platforme.

Dar cand vine vremea sa faci alegerea – devine destul de dificil sa intelegi care dintre aceste doua platforme ti se potriveste mai mult. Am realizat acest articol pentru a raspunde la aceasta intrebare.

 

Deci ce e mai bine pentru afacerea ta?

Atat WooCommerce cat si Magento:

 - Sunt produse de tip open source;
 - Folosite in mod gratuit;
 - Autogazduite;
 - Usor de costumizat;
 - Au o abundenta de ajutor comunitar.

Pentru inceput, Magento este un sistem de gestionare a continutului construit special pentru eCommerce.
In timp ce WooCommerce este un framework de eCommerce construit special pentru Wordpress - un alt CMS. Astfel, trebuie mai intai sa instalezi WordPress si sa adaugi un plugin WooCommerce. Vorbind despre instalarea acestor doua - este destul de tipic.

 

 

HOSTING

WooCommerce
Ca un plugin mic si eficient intr-un CMS eficient, WooCommerce este foarte usor in incarcarea serverului si ocupa putin spatiu pe disc. De aceea, chiar si o gazduire comuna poate fi perfect buna pentru a mentine magazinul functionand fara probleme.

Magento
Complexitatea Magento necesita o gazduire mult mai puternica decat WooCommerce. Vei dori, cel mai probabil, sa utilizati un server dedicat pentru a-ti asigura o buna performanta a magazinului. Altfel, magazinul online poate deveni lent si greoi. Fireste, te va costa in plus.

​Deci castigatorul la capitolul HOSTING este WooCommerce.

 

 

CARACTERISTICI TEHNICE

Magento
Cand vine vorba de caracteristicile e-Commerce, Magento este un castigator clar aici.
Capacitatea MultiStore
Optiuni pentru mai multe limbi
Produse configurabile complexe
Navigare stratificata
Toate acestea si mult mai multe le vei gasi in Magento, dar nu in WooCommerce, din pacate.

WooCommerce
Asta nu face WooCommerce o alegere mai mica. Majoritatea acestor caracteristici superbe pot fi obtinute cu ajutorul pluginurilor si extensiilor. In ceea ce priveste restul - WooCommerce are si alte beneficii pentru a compensa acest tip de inferioritate.
WooCommerce poate inscrie un plus mai mare la  SEO datorita performantelor rapide si functionalitatii sale impresionante de blogging.

La capitolul functionalitati Magento este castigator.

 

 

CAPACITATI DE ADMINISTRARE 

Magento are nevoie de ceva timp sa se obisnuiasca. De asemenea, este destul de complicat din punct de vedere al dezvoltarii.
Dar, daca ai seriozitate s depui putin efort si sa urci peste curba abrupta de invatare, Magento te va rasplati eforturile de mai multe ori.
​Adaugarea produsului in Magento este diferit. Va trebui sa mergi intai in Catalog, manage products, aici poti edita un produs existent sau adauga unul nou. Pentru inceput va trebui sa selectezi atributele produsului, pentru a selecta tipul, categoria si numai dupa aceste operatiuni vei putea adauga produsul nou.

WooCommerce, ca parte din  WordPress, pune accentul pe designul si navigarea intuitiva. ​De exemplu adaugarea unui produs in wooCommerce se face simplu si rapid. Doar selectezi butonul “Produse” din meniu dupa care “adauga produs nou” si poti completa formularul, atribuie un titlu, o descriere, selecteaza atributele produsului, prin bifa selectezi categoria la care se va atribui si in 3 clicuri adaugi si poza.

La acest capitol WooCommerce este castigatorul.

 

 

SECURITATE

In general, dat fiind faptul ca Magento este o platforma construita special pentru comertul electronic, este considerata mult mai sigura decat WooCommerce. In plus, magazinul Magento necesita de obicei mai putine pluginuri, care, logic, reduc numarul de gauri posibile care pot fi exploatate.

Pe de alta parte, WordPress, CMS-ul pe care WooCommerce este construit, este o platforma de bloguri initial. Fiind mult mai raspandita pe web si nedestinata sa gestioneze tranzactiile de comert electronic, se intampla sa devina o victima a fraudelor si a atacurilor hackerilor mult mai frecvent. ​Acest defect poate fi abordat cu ajutorul pluginurilor de securitate, care, totusi, iti vor mari cheltuielile si vor folosi resursele suplimentare necesare pentru alte extensii pe care WooCommerce le cere.

 

 

EXTENSII SI PLUGINURI

Atat Magento cat si WooCommerce au un numar incomparabil de extensii si plugin-uri  puse la dispozitie magazinului tau. Deci, daca ai o nevoie specifica, probabil ca exista o extensie sau un plugin disponibil pentru fiecare platforma. Fiind asemanatoare in diversitate, sunt diferite in pret. Destul de des add-on-urile WooCommerce sunt mult mai ieftine si mai usor de instalat decat cele de pe Magento.

In WooCommerce orice plugin se instaleaza in cateva clicuri. Sau ca si alternative exista si Solutia de a adauga din FTP.

Pe de alta parte, instalarea extensiilor pe Magento nu este atat de simpla.
De fapt, posibil sa ai nevoie destul de des de un dezvoltator pentru a rezolva problema si pentru a continua o instalare corecta.
Instalarea unui plugin poate depinde de tipul de extensie. Sunt extensii comerciale sau cele gratuite (create de comunitatea Magento si sunt gratuite).
Pentru instalarea propriu zisa a unui plugin gratuit, gaseste pluginul pe Magento Connect si acceseaza butonul Install Now iar mai apoi urmezi cativa pasi simpli. O actiune care nu solicita cunostinte prea avansate.

WooCommerce si Magento sunt la fel de bine dezvoltate pe partea de extensii si pluginuri.

 

 

SCALABILITATE

Magento este cunoscuta drept cea mai scalabila platforma de eCommerce. Avand o capacitate mare de memorie hosting, poate gestiona cu usurinta mii si mii de produse si comenzi.
Pentru magazinele cu adevarat uriase, Magento Enterprise Edition este chiar mai puternica.
Toate acestea fac ca Magento sa fie o alegere perfecta pentru comerciantii online mijlocii si mari.

In ceea ce priveste WooCommerce, o limita maxima confortabila pentru aceasta platforma este in jur de 2500 produse.
Dupa depasirea acestui numar, limitarile functionalitatii WooCommerce tind sa aiba ca rezultat faptul ca site-ul tau sa se simta greoi.
De aceea, majoritatea magazinelor WooCommerce sunt mici sau mijlocii, cu cateva exceptii – cele realizate de mainile profesionistilor

In concluzie – Magento e mai bun pe partea de scalabilitate.

 

 

TEME

Ambele platforme au o varietate destul de mare de teme. Temele Magento sunt mai pregatite pentru a depasi limitele asteptate, pe cand WooCommerce are tendinta de a cere widget-uri care adauga continut si caracteristici pe website-ul tau. Pe de alta parte, temele WooCommerce sunt mult mai usor de editat si adaptat. Destul de des, ele sunt si mai ieftine.

 

 

PRET

In timp ce atat Magento cat si WooCommerce sunt gratuite initial, costurile pe termen lung variaza considerabil.

WooCommerce necesita:

 - Hosting mai putin costisitor
 - Pluginuri mai putin costisitoare
 - Costuri de dezvoltare mai mici

In ceea ce priveste Magento, cu exceptia cazului in care nu iesi din limitele temei, costurile de intretinere pot creste rapid.
Se intampla din urmatoarele cauze:

 - Extensii scumpe
 - Preturi de dezvoltare mai mari
 - In general, cerintele de gazduiere mai scumpe

In categoria costurilor WooCommerce este mult mai avantajos.

 

 

CONCLUZIE:

In timp ce ambele platforme au si avantaje si dezavantaje, alegerea trebuie sa se faca in dependenta de modelul tau de afacere.

Daca conduci o afacere mica, cu un buget limitat si ai putina experienta – WooCommerce este cu siguranta cea mai buna solutie. Ea are scopul de a vinde produse simple si de a fi semnificativ imbunatatita cu ajutorul numeroaselor plugin-uri si extensii disponibile.

Pentru afacerile mijlocii si mari cu un numar foarte mare de produse si resurse financiare Magento este mult mai potrivit. Are foarte multe functii de baza chiar la instalarea initiala a temei de catre dezvoltator si poate solicita extensii care pot fi integrate atat de un dezvoltator cat si de o persoana cu capacitate bune de utilizator al platformei.