De azi nu nu mai ești urmărit pe Instagram!

De azi nu nu mai ești urmărit pe Instagram!

by Fivetn
11oct

Instagram-ul devine mai confidențial!

Ți s-a întâmplat vreodată să simți că iubita/iubitul, prietenii tăi sau chiar șeful  urmăresc activitatea ta din mediul online? Să fii luat la întrebări: de ce ai apreciat postările unei anumite persoane sau ale firmei concurente? Datorită ultimului update, de azi nu nu mai ești urmărit pe Instagram!

 

Au fost cazuri de știri despre preoți care au fost surprinși apreciind pozele unor vedete gay din industria filmelor pentru adulți, despre femei geloase care au divorțat după ce au văzut că soții lor apreciau poze cu modele de lenjerie intimă, despre companii care urmăresc activitățile angajaților din afara orelor de program ș.a.m.d.

Toate aceste probleme au apărut din cauza unei mici funcții introduse în 2011, pe care cei de la Instagram au avut-o în aplicație până recent. Este vorba despre funcția „Following”, funcție ce la acea vreme era cea mai bună variantă pentru a descoperi conținut nou. Deși la prima vedere această funcție părea una utilă, utilizatorii i-au descoperit o nouă utilizare, cea de „a spiona”.  Multe dintre persoanele care accesau această funcție au spus că au dezvoltat o dependență de urmărirea altor persoane, dependență care de cele mai multe ori îi făcea să se simtă depresivi, pentru că viețile lor păreau anoste în comparație cu ale altora.

Astfel, pe lângă celelalte actualizări majore la care cei de la Instagram lucrează acum, cea prin care Instagram ascunde like-urile postărilor și cea prin care utilizatorii vor fi avertizați când cineva va fi pe cale să plaseze un comentariu negativ, Instagram a scos din această săptămână și noțiunea de „Following”. Deci, de azi nu mai ești urmărit pe Instagram!

După succesul avut în ultimii ani, cu introducerea opțiunilor de „Story” și  „IGTV” care au făcut ca veniturile din 2018 a celor de la Instagram de aproape 6.85 miliarde de dolari să ajungă în prezent la 14 miliarde de dolari, ne așteptăm ca Instagram-ul să ne surprindă și în anul 2020 cu multe alte actualizări, în special prin Evoluția inteligenței artificiale în cadrul business-urilor.

 Un alt update major implementat de cei de la Instagram are referire la modul de afișare. Săptămâna aceasta a devenit activa opțiunea de dark mode iar momentan este disponibilă pentru sistemele de operare IOS11 și Android 10. Dacă vrei să activezi și tu dark mode pentru Instagram te invit să vizionezi acest clip video unde este explicată exact metoda de activare.

 

Tu ce părere ai despre aceste actualizări?