Evolutia Inteligentei Artificiale in cadrul business-urilor

Evolutia Inteligentei Artificiale in cadrul business-urilor

by Fivetn
16ian

De-a lungul anilor am simtit o prezenta tot mai mare a evolutiei inteligentei artificiale in viata noastra cotidiana dar si in interiorul multor business-uri ce doresc atragerea de noi clienti.

In ziua de astazi foarte multe companii investesc sume uriase in inteligenta artificiala, iar toate serviciile populare pe care le folosim in mediul virtual, de la Google, Microsoft sau Facebook, au in spate astfel de tehnologii.

Daca te-ai intrebat vreodata ce inseamna mai exact inteligenta artificiala, aceasta este o ramura a informaticii cu ajutorul careia se incearca construirea de masini inteligente si modelarea inteligentei umane.


 

Dar totusi definitia cea mai des acceptata a Inteligentei Artificiale a fost data in 1955, de catre omul de stiinta John McCarthy:

„Este vorba despre inteligenta artificiala atunci cand o masina se comporta intr-un mod care ar putea fi considerat inteligent, daca ar fi vorba de un om.”

Inteligenta artificiala este deja prezenta si in sistemele autopilot de pe masinile autonome. Aceasta tehnologie le permite computerelor din automobile sa invete, sa evolueze si sa raspunda la situatii neprevazute. De exemplu, masinile Tesla au presimtit un accident ce urma sa aiba loc, ceea ce un șofer uman nu ar fi capabil sa faca. Un colaj de astfel de momente le poti vizualiza in urmatorul videoclip

https://www.youtube.com/watch?v=7eRUbDvDlmc

Compania de automobile Lexus a dus nivelul inteligentei artificiale la un total alt nivel. Ce inseamna asta?

Acestia au realizat o reclama cu un scenariu realizat in intregime de un program pus la punct de IBM, la solicitarea companiei care produce automobilele Lexus.

Vezi reclama aici

https://www.youtube.com/watch?v=-iaBJ5rqOdg-prima

Majoritatea dintre noi folosim un telefon de tip “smart-phone” dar putini stiu faptul ca inteligenta artificiala este prezenta chiar in buzunarul lor prin intermediul asistentilor vocali digitali, precum Siri(Apple), Cortana(Microsoft) sau Bixby(Samsung).

Dar totusi, cu ce te poate ajuta inteligenta artificiala? Ce iti poate oferi suplimentar fata de tehnicile traditionale pe care le cunosti in promovarea afacerii tale? Iti prezentam in urmatorul capitol cum sa te folosesti de anumite instrumente ce iti vor imbunatatii afacerea intr-un mod cat mai productiv si rapid.

Oportunitati de business create de inteligenta artificiala

Avem o lista pentru tine cu cele mai importante unelte care folosesc inteligenta artificiala pentru dezvoltarea business-ului tau.

1.Conversica – Aceasta platforma are rolul de a genera vanzari si de a creste rata de engagement cu potentialii tai clienti. Modul de functionare a platformei este prin intermediul unui agent de vanzari virtual, care se concentreaza pe generarea de vanzari si inchiderea contractelor. Aceasta poate trimite e-mail-uri si isi poate pune amprenta din perspectiva unui om.

Mai multe detalii aici- https://www.conversica.com/

2.Chatbots - Chatbotii sunt softuri automatizate sau semi-automatizate realizate in special pentru a interactiona cu clientii. Acestea sunt gandite sa raspunda rapid la intrebarile utilizatorilor si sa scoata informatii relevante dintr-o cantitate uriasa de date. In general, botii ruleaza sarcini simple si repetitive intr-un ritm mult mai rapid decat o fiinta umana. Construiti pe principiul retelelor neuronale, botii sunt dotati cu un anumit grad de inteligenta artificiala si devin cu timpul, tot mai eficienti in raspunsuri.

3.X.ai –  Aceasta unealta online ce foloseste inteligenta artificiala este defapt un asistent virtual ce iti poate face viata mai usoara la birou. In momentul in care tu primesti o notificare cu privire la o sedinta, X.ai se ocupa de a-ti programa pe calendar ora si sala unde are loc intalnirea si poate raspunde inapoi printr-un e-mail lasand in mesaj o amprenta cat mai naturala.

Mai multe detalii aici: https://x.ai/

4.AnswerRocket – Acesta platforma este bazata pe un motor de cautare unde daca introduci anumite informatii si anii care te intereseaza, aceasta iti emite automat rapoarte si grafice despre subiectul tau de interes. Ceea ce este mai interesant este faptul ca AnswerRocket iti explica graficul si parcurge fiecare punct din raport ca tu sa le intelegi mult mai bine datele, ceea ce in realitate doar un data analyst iti poate spune cu exactitate.

Mai multe detalii aici: https://www.answerrocket.com/

5. Acquisio – acest software foloseste inteligenta artificiala pentru a dezvolta campanii de marketing online, folosind algoritmi ce optimizeaza si modifica bugetele. Cu Acquisio detii avantajul unui instrument optimizat care iti va creste numarul de click-uri din campaniile tale și automat conversiile la cel mai bun buget. Acesta iti mai salveaza si 60% din timp pentru emiterea de rapoarte si grafice in urma campaniilor de marketing in mediul online desfasurate de catre firma ta.

Mai multe detalii aici: https://www.acquisio.com/

Acestea sunt doar cateva din multitudinea de aplicatii pe care ni le ofera internetul si de care ne putem folosi doar prin cateva click-uri.

Speram ca te-am facut sa intelegi mai bine ce inseamna aceasta industrie aflata intr-o continua dezvoltare. Suntem de parere ca o abordare a afacerii dintr-o astfel de perspectivă in anul 2019 iti va aduce multe beneficii.

Iti multumim pentru timpul acordat si daca vrei sa afli mai multe despre lumea de business sau de marketing online, te sfatuim sa urmarești pagina noastra Fivetn Development pe facebook, Instagram sau linkedin.

Surse:

https://www.go4it.ro/inteligenta-artificiala/cat-de-periculoasa-este-inteligenta-artificiala-de-ce-bill-gates-stephen-hawking-si-elon-musk-se-tem-de-tehnologia-in-care-marile-companii-investesc-masiv-16237531/

https://imworld.ro/inteligenta-artificiala-definitie-tipuri-de-ai-cum-invata-si-ce-aplicatii-are/

https://www.outsource2india.com/software/articles/empower-business-with-top-artificial-intelligence-tools.asp